Jan 302023
 

Upptäckte att det skulle bli stjärnklart i natt så kring halv två drog jag iväg upp i mörka skogen så det var bara månens ljus som störde. Parkerade på en skogsbilväg, spanade in Karlavagnen och Polstjärnan utan att se kometen. Ställde upp kameran på stativ och riktade den på chans med centrum mitt mellan Karlavagnen och Polstjärnan och tog elva bilder. Packade ihop och åkte hem för att kolla i datorn om det fanns nåt spännande – och visst gjorde det! Stackade de elva bilderna. Redigerade den stackade bilden lite samt beskar den till 100%

Neandertalaren - Den gröna kometen

Canon EOS 5D Mark IV (40mm, f/3.2, 6 sec, ISO3200)
Neandertalaren – Den gröna kometen

En av originalbilderna

Canon EOS 5D Mark IV (40mm, f/3.2, 6 sec, ISO3200)
En av originalbilderna

Den 19 januari 2023 fotograferade Christian Bergquist denna bild av kometen med Swedish deep sky telescope (SDST). https://www.kamerabild.se/nyheter/vetenskap/missa-inte-kometen-sa-har-gor-du-for-att-fotografera-denTop of page - Home

Print Friendly, PDF & Email


Related posts...