Jul 132022
 

Idag har jag haft riktigt kul med objektivet Moraklockan aka Canon EF 50 mm, 1:1.4, USM, som jag gav den namnet för ca 15 år sen pga dess kugghjulsdrivna autofokus med halvtaskig USM-motor. Fick efter två returer ett  skapligt fungerande objektiv. Det finns två problem med objektivet. Dels den ömtåliga kuggkransen, som inte tål mycket innan den kuggar ur, och dels den optiska kvaliteten, som lämnar mycket övrigt att önska på stora bländare. Kring bländare 5.6 – 8 blir den tack och lov lite jämnare och lättare att hantera. Trots detta är Moraklockan trevligast att leka med på bländare 1.4 även om det blir mest ett lotteri med nån enstaka vinstlott ibland. Det verkar f ö bli bra med hallon i år…

Hundkäx

Canon EOS M3 (50mm, f/1.4, 1/2500 sec, ISO100)
Hundkäx

Hallon

Canon EOS 5D Mark IV (50mm, f/1.4, 1/1600 sec, ISO100)
Hallon

Läs mer om objektivetTop of page - Home

Print Friendly, PDF & Email


Related posts...