Oct 162020
 

Kukkolaforsen, på finska Kukkolankoski, är väl mest känd för sikfisket och sikfesten med anor från medeltiden, då landhöjningen skapade forsen i Torneälven. På ena sidan forsen ligger svenska Kukkola och på andra sidan finska Kukkola. Nu mer är forsen också ett populärt turistmål med forsränning och bastubad, naturligtvis. På finska sidan står en staty som heter Lauttamies, som på svenska betyder Färjemannen enligt Google. Tycker nog själv att Fiskemannen borde vara en bättre översättning?

Lauttamies/Färjemannen

Canon EOS 5D Mark III (35mm, f/16, 1/13 sec, ISO100)
Lauttamies/Färjemannen

Lauttamies/Färjemannen

Canon EOS 5D Mark III (35mm, f/16, 1/13 sec, ISO100)
Lauttamies/Färjemannen

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...