Jan 172020
 

Ett par nyframkallade bilder från en augustikväll 2005.

Långbryggan Rättvik

Canon EOS 350D DIGITAL (28mm, f/8, 15 sec, ISO100)
Långbryggan Rättvik

Långbryggan Rättvik

Canon EOS 350D DIGITAL (55mm, f/10, 25 sec, ISO100)
Långbryggan Rättvik

Det känns skönt att ha sina gamla “negativ” kvar att leka med i modernare programvara. Köpte min första digitala systemkamera i juni 2005, efter ca tio år med några enklare digitalkameror. Började fotografera i rå-format i aug 2005 och då använde jag danska Rawshooter för att framkalla filerna. Rawshooter blev sedan uppköpt av Adobe som skapade Lightroom 1.0, vilket jämfört med Rawshooter var en total katastrof. Efter några år med diverse olika rå-framkallare kom jag sedan tillbaka till Danmark och Capture One Pro 4, som under tiden hade utvecklats från en specifik rå-framkallare för Phase One mellanformatskameror till ett allmänt och mycket kompetent program för marknadens alla digitala systemkameror.Top of page - Home

Print Friendly, PDF & Email


Related posts...