May 192023
 

Våmhus mäktigaste vattenfall är Stopet i Våmån – när det är kraftig vårflod. Andra tider på året är fallet normalt torrt då allt vatten rinner genom kraftverkets turbiner. Vattenfallet är dock väldigt svåråtkomligt då skogen intill är tät och risig med hela kraftverksdammen inhägnad på båda sidor om ån. Vattenfallet ligger någon km nordväst om Heden. Ett par bilder från dagens besök…

Stopet

Canon EOS 5D Mark IV (18mm, f/22, 1/30 sec, ISO50)
Stopet

Stopet

Canon EOS 5D Mark IV (35mm, f/22, 1/30 sec, ISO50)
Stopet

Det finns ett till Stop i Våmån ca 20-30 km längre norrut i Våmhus. I Våmhus kallas det stopet för Älvdals- eller Klittstopet. I Älvdalen kallas det Våmhus- eller Torrlidstopet. Ett par bilder på Älvdals-eller Klittstopet

 

 Top of page - Home

Print Friendly, PDF & Email


Related posts...