Oct 312022
 

Har tillbringat två nätter i vildmarken vid Geddtjenn, där urbana ljus lyser med sin totala frånvaro, för att försöka fånga lite norrsken. Tyvärr ingen större framgång men inget jag förväntade mig heller med ett KP mellan 2 och 3 och en norrskensaurora som täcker max 1% av natthimmeln i norr. Något som är knappt synligt för ögat men som en kamera lätt kan fånga och förstärka även om skenet är minimalt.

Det är m a o bara att fortsätta med att ligga lågt med norrskensfotografering tre-fyra år till då norrskensperiooden åter kommer upp på max som på hösten 2015 och 2016. Se bild och länk nedan. Här en bild med det kameran såg och min husbil som jag målat fram ur mörkret med en ficklampa.

Norrsken vid Geddtjenn

Canon EOS 5D Mark IV (16mm, f/16, 30 sec, ISO6400)
Norrsken vid Geddtjenn

Halloween och Norrsken

Canon EOS 5D Mark III (17mm, f/6.3, 13 sec, ISO1600)
Halloween och Norrsken

Norrsken över bygd och sjö 2015 och 2016Top of page - Home

Print Friendly, PDF & Email


Related posts...