Oct 072021
 

Mellan Sörvattnet och Lofsdalen ligger en högplatå som delar vattendragen mellan Ljusnan och Dalälven. Kölån rinner förbi Sörvattnet för att fortsätta ner i Ö Dalälven via  Fjätan. Vattnet i Lofssjön i Lofsdalen rinner via Lofsan ner i Ljusnan vid Glissjöberg. Områden som kallas “Kölen” är i allmänhet vattendelningsområden. På min väg hem under hösttrippen stannade jag till vid Kölån för en fikarast innan jag fortsatte till Lofsdalen för övernattning med renskavspizza som kvällsmiddag. Dagen efter landade jag vid Geddtjenn. 🙂

Kölån vid Sörvattnet

Canon EOS 5D Mark IV (70mm, f/25, 1/10 sec, ISO100)
Kölån vid Sörvattnet

Stilla kväll vid Lofsen

Canon EOS 5D Mark IV (70mm, f/16, 1/60 sec, ISO4000)
Stilla kväll vid LofsenTop of page - Home

Print Friendly, PDF & Email


Related posts...