Nov 252017
 

Lämnade Stora Bält och drog över Lilla Bält direkt på morgonen 8 nov. Väl på andra sidan bälten hoppade jag av motorvägarna och kryssade småvägar ner till färjan över Rehn väster om Hamburg. En nostalgisk upplevelse då konduktören på färjan kom med en äkta busskonduktörsväska runt midjan och villa ha kontant betalt!!? Mayday! Mjölkfärjorna i Ålandstrafiken tar kort… Nåja, fortsatte på andra sidan Rehn och slog nattläger på en mysig liten plats utanför Bremen. Dagen därpå blev det en invecklad miljözonskryssning ner till Witten utanför Dortmund och min goda vän Ollie med familj, som generöst bjöd på ström och vatten till husbilen samt naturligtvis en massa gott öl, god middag på kvällen och dito frukost på morgonen, innan jag fortsatte mot Frankrike via Holland och Belgien…

Mot Lilla Bält och bron...

Canon PowerShot SX620 HS (7.784mm, f/4, 1/160 sec, ISO80)
Mot Lilla Bält och bron…

Färja över Rehn...

Canon PowerShot SX620 HS (4.5mm, f/3.2, 1/50 sec, ISO80)
Färja över Rehn…

Dortmund by night...

Canon PowerShot SX620 HS (4.5mm, f/3.2, 1/5 sec, ISO1600)
Dortmund by night…

Kaiser Willhelm...

Canon PowerShot SX620 HS (4.5mm, f/3.2, 1/30 sec, ISO500)
Kaiser Willhelm…

Frankrike nästa 🙂

 


Related posts...