Jun 272016
 

Två bilder tagna, ca 04:15, strax efter soluppgången vid Geddtjenn på midsommarafton. Den första ett standardmotiv på bäcken och skoterbron som jag brukar ta varje gång jag är där. Den andra på min stuga. En skogsarbetar- och dammvaktarkoja som byggdes i början på 50-talet för att kunna erbjuda skogsarbetare och flottare drägligt boende under den tidens vinteravverkningar med påföljande flottningar på vårfloders rikliga flöden. Före 1860-talet ägde Avesta-Garpenbergbolaget stället och flottningsrättigheterna i bäcken, därefter Dalälvarnas flottningsförening fram till 1970-talet. 1977 revs dammen av “flottningsföreningen” eftersom dåvarande ägaren, 1972-1999, H Westerlund inte ville ta över ansvaret för dammen med tillhörande vattendom.

Geddtjennbäcken.

Canon EOS 5D Mark III (40mm, f/10, 1/800 sec, ISO800)
Geddtjennbäcken.

Min stuga. En fd skogsarbetarbostad/dammvaktarkoja a la 50-tal.

Canon EOS 5D Mark III (17mm, f/10, 1/80 sec, ISO800)
Min stuga. En fd skogsarbetarbostad/dammvaktarkoja a la 50-tal.

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield