May 172016
 

IMG_0628bvJag har alltid undrat varför tävlande är så viktigt i vår värld. Det tävlas i allt. T.o.m. i något så simpelt som status och gillaklick…

Karin Magnusson på Aftonbladet har en väldigt träffande beskrivning på hur konstig och glädjedödande tävlingsmentaliteten, hos företrädesvis män, verkligen är. Ett citat ur hennes artikel…

“När killar och män ger sig in på traditionellt feminina ytor eller rena hobbyområden blir det vetenskap, prestigeprojekt, tävling och manskonst. De suger glädjen ur precis allt. Cykling är inte längre ett sätt att ta sig till jobbet, det är ett högteknologiskt livsstilsprojekt. Grillning är inte ett lättsamt sommarnöje, det är en gourmetsyssla som kräver Grill­en, Köttet, Rökspånet, Glaze och Rub. En hamburgare är inte en köttpuck mellan två brödskivor, fråga bara krögaren Johan Jureskog som kallar sig köttsommelier. I TV3-programmet ”Värld­ens bästa burgare” har vi under våren kunnat följa hans jakt på, tja, den perfekta hamburgaren – och hans chockade vrede när han inte tog hem segern i hamburger-VM.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/karinmagnusson/article22831314.ab

Ertersom jag inte på något vis är någon tävlingsmänniska utan finner min egen utveckling och mina livsvägar på ett icke tävlande sätt så håller jag naturligtvis med Karin Magnusson.

Jag ser, och har alltid sett, allt tävlande som kontraproduktivt och föga utvecklande till skillnad från den prestigelösa leken som verkligen är produktiv med glädjefylld utveckling, för alla.

Lev, lek och utvecklas!


Related posts...

  2 Responses to “Tävlande män…”

  1.  

    Bra skrivet av både dig och Karin.

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield