Jan 062016
 

Strömstarar är härliga fåglar som glatt tillbringar hela vintrar i anslutning iskallt forsande öppna vatten för födosök. Efter korta snabba dyk i de strida strömmarna kommer de ofta upp med nåt mättande, gång på gång de korta dagarna i ända. Sommartid häckar de längre norrut och ofta i fjällbäckar som fryser igen under vintrarna. Den är bl.a. synlig kring Geddtjennbäcken under den varma årstiden men även den bäcken fryser igen under den kalla årstiden. Hur de klarar av kylan vet jag inte riktigt men jag har hört att deras päls/fjäderdräkt är unikt anpassad för kyla och väta, dessutom är de utomordentligt duktiga simmare och dykare.

Några bilder från Gysinge och biofototräffen där i söndags…

En måltid...

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/5.6, 1/200 sec, ISO6400)
En måltid…

Suddig flykt...

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/10, 1/125 sec, ISO400)
Suddig flykt…

Vakande över fjärden...

Canon EOS 7D Mark II (200mm, f/2.8, 1/800 sec, ISO400)
Vakande över fjärden…

Profil...

Canon EOS 7D Mark II (200mm, f/2.8, 1/800 sec, ISO400)
Profil…

En mas sa 🙂

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield