May 012015
 
Härjedalens blomma. Mosippan, tjölåtuppan

Canon EOS 5D Mark III (100mm, f/2.8, 1/6400 sec, ISO100)
Härjedalens blomma. Mosippan, tjölåtuppan

Mosippan/tjölåtuppan tittade lite blygt fram i mitten av april för att ett par dagar senare slå ut i full prakt…

April är månaden då våren kan komma med stormsteg eller, som i år, segt med en vårbromsande och ihållande kall nordanvind sedan andra halvan av mars. Sista aprilveckan snöade det både på måndagen och på Valborgsmässoaftonen. Fotografiskt blev det en intensiv månad trots den sega våren men segheten gjorde också att sångsvanar och tranor m.fl. flyttande skogsfåglar fick lov att stanna nere på Orsasjöns is och på de närliggande åkrarna i väntan på is- och snöfria tjärnar, myrar och skogar. Det dröjde ända till slutet av april innan dom kunde dra vidare norrut till sina häckningsplatser. Det blev även en tripp till Gysinge och Biofotos årsmöte sista helgen…

Läs mer i PDF-utgåvan för april 2015: April 2015 – PDF Edition. Drygt 100 sidor i ord och bild om vårens ankomst med april månads bild, forsärlan, på förstasidan 🙂

Ha en fortsatt trevlig dag!

Leif Bength


Related posts...

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield