Apr 012015
 
Sångsvanar, Tysslingen, Whooper swans

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/8, 1/2000 sec, ISO400)

Mars. Månaden då våren börjar anas och då dagarna blir längre än nätterna. Fotografiskt handlade om månaden mycket om Ljötbjärs isfall, fullmåne, norrsken, solförmörkelse och inte minst sångsvanarnas ankomst till Tysslingen. När jag var dit så var det upp mot 4000 sångsvanar på åkern utanför Café Svanen. En riktig höjdpunkt i mars! I övrigt så var ju månaden lite extra speciell med det häftigaste norrskenet på tio år och en solförmörkelse där månen täckte 85% av solens yta. Tyvärr så var det igenmulet både då norrskenet sken som värst och då månen skymde solen. Några bilder blev ändå….

Läs mer i PDF-utgåvan för mars 2015: Mars 2015 – PDF Edition. Nästan 100 sidor i ord och bild 🙂

Ha en fortsatt trevlig dag!

Leif Bength

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield