Mar 172015
 

Alla fåglar är naturligtvis fantastiska flygare men ett par sångsvanar som flyger tätt ihop är verkligen mäktiga att se och härliga att få fast på bild. När man håller till vid Tysslingen tillsammans med 3 – 4000 sångsvanar är det naturligtvis lätt då man bjuds på massor med tillfällen. På skogarna är det däremot inte lika lätt med de enstaka par som häckar i sina stora revir även om det händer där också naturligtvis. Speciellt på höstarna när ungarna blivit ordentligt flygfärdiga och övar inför flytten till sydligare trakter.

Sångsvanar, Whooper swans, Tysslingen

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/5.6, 1/1600 sec, ISO2000)

Sångsvanar, Whooper swans, Tysslingen

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/10, 1/400 sec, ISO400)

Sångsvanar, Whooper swans, Tysslingen

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/8, 1/640 sec, ISO400)

Sångsvanar, Whooper swans, Tysslingen

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/7.1, 1/1600 sec, ISO400)

Sångsvanar, Whooper swans, Tysslingen

Canon EOS 7D Mark II (400mm, f/10, 1/1600 sec, ISO400)

Men nu är det nog dags att ut och leta nya bilder och kolla om det finns några tjädrar och orrar på skogarna inför spelsäsongen. Några par sångsvanar borde också dyka upp snart. Tyvärr så sammanfaller det mesta med tjällossningen och ofarbara skogsvägar så det finns bara några få kvar som är framkomliga eller lämpliga att köra på. Det är ju lite onödigt att köra sönder våra gemensamma vägar bara för några bilder…

En mas sa 🙂

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield