Mar 182015
 

Min internetstrategi… Min hemsida är numer mina webb-bilders enda slutstation på så vis att det är enda stället jag laddar upp bilder till samt att inget skall ut från min sajt förutom genom Bildbutiken, ett par gratis PDF-tjänster, autodelningar och egna utskrifter för utställningar mm. Ska t.ex. Facebook, Twitter, Flickr, Pinterest, Google+ m.fl. använda mina blider för att skapa trafik så ska jag i utbyte använda dessa “gratissajter” för att skapa trafik tillbaka hit.

Tidigare så har jag haft webb-bilder på tre – fyra olika sajter och det har varit i stort sett hopplöst att ha en vettig överblick om nån skulle råka fråga om en bild. Att ösa ut bilder på nätet är väldigt lätt och lockande för fåfängan men tyvärr inte speciellt vettigt då det lika lätt blir oöverblickbart och fåfängkort.

Jag har under senaste åren jobbat med att skapa en vettig internetlogistik där jag har alla mina bilder på min hemsida och kan för närvarande autoposta/dela länkar med representationsbild till sju olika sajter/”satelliter”, utan att logga in, eller 17 om man räknar med alla smågrupper.

Detta innebär att jag inte laddar upp några bilder till andra sajter än min egen. Detta innebär också att jag inte kan, eller rättare sagt inte vill, gå med i andra sajter, eller olika sajters grupper, som kräver uppladdning av bilder för att delta.

En fördel med detta är bl.a. att den dag jag stänger min sajt så slutar alla externa länkar att fungera samt att det bara är en bråkdel lågupplösta bilder som ligger kvar på andra sajter. En annan fördel är om en extern sajt lägger ner så kvittar det.

Hemsidan är numer också enkel att administrera då jag kan bestämma var på förstasidan ett inlägg skall landa, om inlägget ska förses med Bildbutiken samt, genom den tidsstyrda autopostfunktionen, bestämma när och till vilka “satelliter” inlägget skall spridas till. En besöksklick på någon “satellit” nånstans leder alltså alltid tillbaka hit till hemsidan och aktuellt inlägg.

Med en väl fungerande logistik, både internt och externt, så är det också enkelt att ansluta till fler “satelliter” för större spridning. Nästa steg kanske t.o.m. blir att ladda upp högupplösta bilder som endast blir åtkomliga genom t.ex. bildbutiken. Utan tvekan en möjlighet bland många andra… 🙂

WordPresstemat, som hemsidan är uppbyggd kring, är eg till för ett nyhetsmagasin så det skulle vara väldigt enkelt att ha flera fotografer/skribenter anslutna även om det inte är min tanke just nu. Temat erbjuder dock den möjligheten på ett relativt enkelt sätt…

Hemsidebyggande o.d. datarelaterat är en trevlig hobby och väldigt passande om man också är hobbyfotograf 🙂

Tillägg

Fr.o.m 2017 sker inga autopostningar till andra sajter och det är endast två grupper och min personliga sida på FB som jag manuellt delar mina länkar på.


Related posts...