Feb 212015
 

Knacka hemsidor… Att knacka kod till hemsidor o.d. på nätet är ett tidsödande pyssel. Inte minst pysslet med att få till layouter och funktioner så det passar de fem vanligaste webbläsarna. Microsoft Internet Explorer är den absolut knepigaste av dom alla. Tyvärr så är det också den mest använda webbläsaren med kring ~45% användare och jämfört med övriga, Firefox (~40%), Safari (~8%), Chrome (~3%) och Opera (~2%), så är IE den minst användarvänliga med menyer och uppträdande mm som inte verkar följa den vedertagna html-standarden. Något som ställer till en hel del problem med att få till enhetliga funktioner mm om man vill göra nåt mer avancerat på nätet. IE är en typisk gråhårsskapare!

För fotografer så är Firefox och Safari utan tvekan de bästa.

(Statistik från en plugg som jag aktiverar nån gång ibland för att kolla “hacktrafiken”)


Related posts...

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield