Oct 282014
 

Helgen som gick tillbringade jag i min sköna stuga vid Geddtjenn. Åkte inte dit för att göra något speciellt utan bara för att slappa i den skönt naturliga tystnaden. När jag kom dit på fredag em var det vitt och fint ute och från skyarna föll ett lätt duggregn, som när jag väl installerat mej ökade i styrka. Nu spelade det ingen större roll utan det var riktigt skönt att sitta inne i stugvärmen och snaska på lite god mat och inte göra något speciellt alls. Riktigt skönt att sova var det också till regnets och vindarnas musik.

På lördag förmiddag när jag tittade ut så var all snö borta och regnet hade nästan slutat helt. Tittade ut över myren och såg att den  fridfulla Geddtjennbäcken flödade över sina bräddar. Tog kameran och gick ner mot spången för att kolla…

Bäcken hade under natten förvandlats till en brusande å och under spången forsade den mer eller mindre rytande fram…

---

Canon EOS 7D (200mm, f/5.6, 1/25 sec, ISO100)

---

Canon EOS 7D (70mm, f/10, 1/15 sec, ISO100)

---

Canon EOS 7D (70mm, f/14, 1/15 sec, ISO100)

---

Canon EOS 7D (150mm, f/10, 1/15 sec, ISO100)

---

Canon EOS 7D (144mm, f/10, 1/15 sec, ISO100)

En av många favortisysselsättningar med kameran…

En mas sa 🙂

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

  6 Responses to “Den brusande fors…”

 1.  

  Tack Dag! 🙂

 2.  

  Läckert

 3.  

  Tack Niklas! Att stå ovanför en fors och fota rätt ner ger fina bilder även om vattnet rinner uppåt i bild. De jag söker är när vattnet sprutar tillbaka och skapar trevliga “väsen”. 1/15s brukar ge lagom “fart” på vattnet 🙂

 4.  

  Fint Leif! Kul att jobba med rörelsen i de brusande forsar och bäckarna 🙂

 5.  

  Tack Per! Jo, riktigt skön 🙂

 6.  

  Låter som en skön helg tycker jag 🙂 Fina vattenformer.

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield