Aug 122014
 

Som tidigare skrivits så åkte jag upp till Geddtjenn på fredag kväll för att bara göra ingenting och det vanliga med maten naturligtvis 🙂

Jag hade hoppats på fint väder för att kunna fotografera supermånen nån kväll eller morgon och så tyckte jag att Geddtjenn var ett bra ställe att starta på för trippen till Ockelbo och Korså Bruk. Tyvärr så mulnade det på under fredagskvällen så det blev ingen måne att fota, inte ens under lördagskvällen. Under lördagen blev det mest lek med kameran och dubbelexponeringar, mina första någonsin 🙂

Natten mellan lördag och söndag regnade det våldsamt och när väckarklockan ringde 03.30 på söndagsmorgonen var det helt igenmulet. Där rök definitivt sista chansen på supermånen tänkte jag och åt frukost i lugn och ro samt packade ihop grejorna och började gå upp till vägen och bilen. När jag kom ut på myren såg jag de sista resterna av supermånen sjunka ner bakom trädtopparna för att försvinna från en klar himmel. Skyndade mej allt vad jag kunde upp till bilen för att om möjligt få syn på den igen, men den var helt borta…

Under fredagskvällen, på sista biten upp mot Geddtjenn, stötte jag i varje fall på en älgko mitt i maten och på lördag morgon, ungefär på samma plats, stötte jag strax efter fyra på en älgko med en kalv, som sprang och gömde sej i snåren… Resten av morgontrippen genom djupa skogar till Ockelbo såg jag inget vilt alls men jag fick min “revanch” på supermånen när jag kom hem på söndag kväll istället 🙂

Mitt i maten...

Canon EOS 7D (190mm, f/8, 1/320 sec, ISO1000)
Mitt i maten…

...

Canon EOS 7D (360mm, f/8, 1/500 sec, ISO250)

Söndag morgon strax efter fyra...

Canon EOS 7D (400mm, f/5.6, 1/15 sec, ISO3200)
Söndag morgon strax efter fyra…

...

Canon EOS 7D (400mm, f/5.6, 1/30 sec, ISO3200)

Supermånen söndag kväll...

Canon EOS 7D (400mm, f/5.6, 1/125 sec, ISO250)
Supermånen söndag kväll…

En mas sa 🙂

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

  One Response to “En skön helg i djup skog…”

  1.  

    Ett par älgar vid Geddtjennvägen… 🙂

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield