Dec 242013
 

Julen är nog de ensammas ensammaste tid…

Ensam kan man nog vara på tusen olika sätt där varje ej självvald ensamhet är lika plågsam. Tre gamla hits som beskriver ett par olika ensamheter. Den ensamma soldaten i fält med hemlängtan och den ensamme i kärleken.

Bobby Vintons Mr Lonely samt Roy Orbisons Only the Lonley och In Dreams om ensamhet i kärlek.

In Dreams är en väldigt stark låt om den ensammes “beautiful dreams” och i Only the Lonely finns ett hopp, en dröm, om en ny kär  framtid… “But that’s the chance “…

Det finns som sagt många orsaker till ensamhet och vi är ju alla, även jag, ensamma på nåt sätt genom livet. Vi har nog alla någon som stått oss väldigt nära som lämnat oss på nåt sätt. Mest ensamma är nog ändå de som känner sej övergivna eller ej behövda mer i här på klotet. Mer eller mindre bortglömda av olika konstiga anledningar och utan fina minnen som sällskap. Vänner och nära som har försvunnit och när ångesten och ensamheten kommit, som Björn Afzelius sjunger om i Tusen bitar.

Flersamhet i ljus och glädje

Canon EOS 7D (65mm, f/4, 1/100 sec, ISO100)
Flersamhet i ljus och glädje

Lyckligt lottad som jag ändå är, i min mer ytliga och självvalda ensamhet som håller den djupare stången, så kan jag numer välja graden av ensamhet en helg som denna – typ nåt mellan flersamhet i ljus och glädje eller ensamhet i ljus och glädje. Vitt är det ute hur som… 🙂

Ha en fortsatt trevlig jul alla!

En mas sa 🙂


Related posts...

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield