Nov 172013
 

I fredags eftermiddag drog jag upp till ännu en månskenshelg i min stuga vid Geddtjenn. Då jag åkte hemifrån började det precis att trilla ner snöblandat regn från novembertunga skyar. På vägen upp så blev det mer och mer snö i nederbörden och när jag kom upp så snöade det ymnigt från de tunga skyarna. Det kvittar tänkte jag och tog min packning och promenerade iväg längs stigen till stugan. Det hade börjat skymma så lätt och bakom molnen kunde man ana både solen i väster och månen i öster. Installerade mej och åt lite mat och tog det lugnt då jag tänkte invänta natten mot söndag med klarare himmel istället. Framåt sex slutade det dock att snöa och de tjocka molnen började tunnas ut. Vid sjutiden tog jag därför kameran och gick ut en sväng och möttes att ett fantastiskt fint månsken genom de nu tunnare molnen och den nya snön reflekterade ett härligt ljus över myr och skog…

-

Canon EOS 5D Mark III (27mm, f/6.3, 30 sec, ISO800)

-

Canon EOS 5D Mark III (34mm, f/8, 30 sec, ISO800)

-

Canon EOS 5D Mark III (24mm, f/8, 30 sec, ISO800)

-

Canon EOS 5D Mark III (24mm, f/7.1, 13 sec, ISO800)

Dukat för midnatt...

Canon EOS 5D Mark III (24mm, f/2.8, 4 sec, ISO800)
Dukat för midnatt…

...och sen rann drickat friskt ;-)

Canon EOS 5D Mark III (70mm, f/8, 30 sec, ISO800)
…och sen rann drickat friskt 😉

Och när mina fina gäster gått så såg inte allt ut som det brukar... :-))

Canon EOS 5D Mark III (24mm, f/6.3, 30 sec, ISO800)
Och när mina fina gäster gått så såg inte allt ut som det brukar… :-))

Under lördagen så slog sedan värmen till och festen natten mot söndag uteblev. Så också fotograferandet eftersom snön som satt i träd, buskar och ljung töade bort och det fina ljuset försvann även om månen sken ljusare från en helt klar himmel jämfört med natten före.
Klockan nio på kvällen knackade det däremot plötsligt och helt oväntat på dörren… 🙂

En mas sa 🙂

 

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

  2 Responses to “Månskensnätter i fullmåne…”

  1.  

    Hög mysfaktor

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield