Jul 162013
 

En märklig historia som har hela sin början i ett trasigt teleobjektiv i början på juni vid Geddtjenn. Med teleobjektivet på reparation och en fotoresa till Roslagens vackraste famn på gång så måste jag ju fixa ett nytt teleobjektiv på nåt vis. Resan till Roslagen gick därför via MM i Järfälla där jag hittade ett demoobjektiv på 300 mm som jag fick på öppet köp.

Mitt ordinarie teleobjektiv blev reparerat och jag fick tillbaka det förra veckan och så i går bestämde jag mej att lämna tillbaka demoobjektivet på närmaste MM, som ju ligger i Valbo utanför Gävle i Gästrikland. Därav min lilla tripp i österled igår och efter några turer mellan Hofors och Valbo med skrotladorna, som ju har allt men inget speciellt, tänkte jag vända hemåt på nåt vis.

Det värsta jag vet är att åka samma väg hem så därför blev det norrut mot Ockelbo och Åmot innan jag fick ett avgörande vägval på Gruvberget norr om Åmot. Svärdsjö eller Alfta? Jag valde ingetdera utan siktade in mej på att åka gent över skogen till Dalfors och Furudal. En fin skogsresa och några mil genare än landsvägarna och kom jag bara fram till Amungen så skulle det nog lösa sej sen fick gps-en säga vad den ville…

01 Vägvalet på Gruvberget...

Sony Ericsson LT26w (4.48mm, f/2.4, 1/400 sec, ISO50)
01 Vägvalet på Gruvberget…

02 Klockren korsning av rv 50 mellan Falun och Söderhamn

Canon EOS 5D Mark III (68mm, f/5.6, 1/80 sec, ISO1600)
02 Klockren korsning av rv 50 mellan Falun och Söderhamn

03 En ödegård på väg mot Amungen...

Canon EOS 5D Mark III (27mm, f/7.1, 1/30 sec, ISO1250)
03 En ödegård på väg mot Amungen…

04 På en skruttig skogsväg över berget innan Amungen blev t.o.m. gps-en mållös....

Canon EOS 5D Mark III (70mm, f/7.1, 1/80 sec, ISO100)
04 På en skruttig skogsväg över berget innan Amungen blev t.o.m. gps-en mållös….

05 Amungen...äntligen :-)

Canon EOS 5D Mark III (24mm, f/9, 1/160 sec, ISO100)
05 Amungen…äntligen 🙂

Rättviks jordägare bygde denna väg 1953... JA! Nästa Dalfors, jublade jag högt för mej själv...och gps-en :-)

Canon EOS 5D Mark III (40mm, f/9, 1/50 sec, ISO100)
Rättviks jordägare byggde denna väg 1953… JA! Nästa Dalfors, jublade jag högt för mej själv och gps-en 🙂

Jo pyttsan... Alfta fiskevårdsområde... Likförbannat i Hälsingland alltså...

Canon EOS 5D Mark III (70mm, f/9, 1/60 sec, ISO2000)
Jo pyttsan… Alfta fiskevårdsområde… Likförbannat i Hälsingland alltså…

Allt gick klockrent enligt min plan ända tills det började gå åt fel håll nordost om Amungen och vid Mörttjärn gav jag till sist upp genvägstankarna helt och följde gps-ens råd… :-/

Lappstenen. Här bodde en lappgubbe när han vaktade sina renar på vinterbete...

Canon EOS 5D Mark III (24mm, f/9, 1/40 sec, ISO160)
Lappstenen. Här bodde en lappgubbe när han vaktade sina renar på vinterbete…

Dimman stiger i kvällssolen på en liten skogstjärn

Canon EOS 7D (100mm, f/4.5, 1/125 sec, ISO200)
Dimman stiger i kvällssolen på en liten skogstjärn

På rv 50 igen... Inte långt  från där jag korsade den två timmar tidigare...

Canon EOS 5D Mark III (70mm, f/9, 1/80 sec, ISO3200)
På rv 50 igen… Inte långt från där jag korsade den två timmar tidigare…

Livlinan...

Canon EOS 7D (100mm, f/4.5, 1/125 sec, ISO400)
Livlinan…

Grön linje var min plan. Blå linje blev min väg. Röd linje är vägdelaren...

Grön linje var min plan. Blå linje blev min väg. Röd linje är vägdelaren…

Men kul var det och mycket intressant såg jag som lockar till nya besök i Hälsinglands fina finnmarker. Hemma mitt i natta istället för ett par tre tidigare på kvällen kvittar ju men så totalt borttappad på skogen har jag nog aldrig varit i okända marker :-))

En mas sa 🙂

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

  2 Responses to “En mas på irrfärder i Hälsingland…”

  1.  

    Vad tokigt det kan bli, fast igentligen så är det inte så tokigt!

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield