Dec 102011
 

Självklart man kan! Men de jag undrar över är om “Paddan” är till någon nytta för mej i mitt jobb eller för min hobby…

För mitt jobb verkar den vara ett vettigt redskap då pdf-filer är något som paddan verkar gilla, speciellt med ett program som heter GoodReader och som numer innehåller ritningar och andra projekt som jag arbetar med för tillfället. Jag behöver alltså inte dra med men några projektpärmar då jag är ute i fält. Vid besktningar av byggnationer så kan jag ha både besiktningshandlingar, ritningar mm, i paddan samtidigt som jag använder den till att notera påpekanden med. När man sitter i olika möten kan man naturligtvis även göra sina anteckningar i den på pdf-ritningar eller på föregående mötesprotokoll mm.

För mitt jobb verkar den mao riktigt lovande! Hur användbar är den då för min hobby foto?…

Jag fotograferar mest med digitala systemkameror och redigerar rå-bilder i min pc hemma för att sedan lägga ut bilder i album och bloggar på här på min hemsida. Att redigera rå-bilder i paddan klarar den ju inte av. Inte heller att blogga med bilder ut till min wordpress blogg här, så vida jag inte laddar upp mina bilder från min pc först. För min hobby är den föga användbar alltså då jag ännu inte hittat några appar som är lämpliga att använda till nåt annat än att visa färdiga bilder som man för över till den.

Det går att blogga mobilt från pladdan via ett e-postkonto men problemet är att allt som skickas till den e-postadressen hamnar på bloggen. Kan man hålla ett e-postkonto helt hemligt skulle det nog fungera… Däremot går det bra att surfa in på sin blogg med webläsaren Safari och skriva en blogg, som jag gör med denna, men att få in en bild från den till bloggen är värre….

Annars så har de senaste två veckorna handlat mest om bilaffärer. Ett evigt sökande efter nåt lämpligt och användbart. Det löste sej igår då jag kom över en begagnad Hyundai Santa Fe till rätt pris i Västerås. De blev en resa på 60 mil i skitväder.

I morgon ska ta kameran och ut och fota lite igen. Känns skönt efter ett par veckors uppehåll som mest handlat om iPad och bilar på fritiden…

En mas sa 🙂

Provar med en gammal bild som redan finns här på bloggen…


Related posts...

  5 Responses to “Kan man använda en iPad i jobbet?”

 1.  

  Numer fungerar en wordpressblogg riktigt bra tillsammans med iPaddor, iFånar och androider. WordPress har blivit bättre i.o.m. version 3.8 men för mer seriöst foto räcker inte iPaddor och andra “smarta” appapparater riktigt till än…

 2.  

  Bra information om de där “paddorna” inser att jag nog inte behöver någon..;)
  Bilden är fin.

  •  

   Tack Margareta 🙂
   Man ska nog vara lite datafreak för att kunna använda den mer än att surfa med.
   Det svåra är att hitta vettiga appar om man ska använda till nåt mer. Det finns tusentals allt välja bland :-))
   /Leif

 3.  

  En icke mas frågar: Ser de’ inte så här hos dig nu??
  För tusan, de’ va’ inget väder vara ute med bil. Men de’ gick bra förstår jag. Hoppas nu bilen fungerar till belåtenhet.
  En himla massa bra!//Kurre

  •  

   De e nog ingen vidare bra is på sjön än men annars e de vitt och fint…och bilen går bra 🙂
   En massa 🙂 en mas sa…
   (Men de e “ditt fel” :-)))

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield