Nov 282011
 

…sitter jag och funderar på nu…  Funderar på att trycka upp små temahäften om 20 bilder i en väldigt enkel och ren layout, typ “Väsen”, som jag gjorde till en utställning i Säter i år. Apropå “Väsen” så köpte ett mediaföretag en blid av mej idag till sin hemsida om en programserie i något liknande tema som ska sändas första halvåret 2012 i deras “play-kanal”. Bilden dom köpte för webben hittade dom dock inte i mitt häfte “Väsen” utan via Google till min blogg och det här inlägget http://wildlifephotographer.se/blog/?m=201009&paged=7 och bilden…

Den gamla eken på Biskops Arnö

Den gamla eken på Biskops Arnö

…tyckte dom var tillräckligt trollig att jobba vidare med…  🙂

Men åter till mina egna tankar om temahäften, både i tryck och på webben. Det skulle kanske skulle vara en trevlig väg att nå ut via utställningar, webben  m.m. nästa år och helt enkelt skrota min nuvarande album… På utställningen i Säter i augusti i år så valde jag att ställa ut bilder i temat “Väsen” och tryckte samtidigt upp ett häfte med samma tema för försäljning.

Kanske ett trevligt sätt att till nästa utställning välja ett tema och ställa ut 20 bilder och samtidigt ha ett litet häfte med samma bilder tillgängligt som komplement till utställningsbilderna… 🙂

Mitt temahäfte Väsen

Mitt temahäfte Väsen

Min vän Kurre Ekh, som fick ett häfte av mej på fotomässan nu i november, tyckte att sådana häften/böcker var framtiden istället för portfolios o.d. Kanske han har rätt?.. Han bekräftade i.v.f. lite av mina
egna tankar om möjligheterna 🙂

En blogg verkar nå långt den oxå så den linjen är ju självklar att fortsätta med. Inte bara för att visa upp de absolut bästa bilderna man lyckas ta, utan även för att dela med sej av sitt mer vardagliga liv till vänner och bekanta genom att t.ex. låta en bloggs bilder visa en liten historia. Albumen däremot tycker jag blir mer och mer tungrodda…

En mas sa 🙂


Related posts...

  6 Responses to “Blogg, album, både och eller lite annorlunda?…”

 1.  

  Är du tankeläsare.

 2.  

  Tack för det tipset, jag tror att jag kan ha användning för det.
  Kamske kommer jat t.o.m ett steg närmare i mitt projekt..:)

 3.  

  Intressant med de häftena. Blir nyfiken där. Skriver du ut eller har du ett tryckeri som hjälper till?

  •  

   Jag använder en tjänst som heter Pixopolis där man kan välja ur en massa olika alternativ.
   Du hittar dom på fotobok.com.
   En trevlig och lätthanterlig tjänst där man får ladda hem ett lättanvänt gratisprogram, PixGEN, som man kan sitta och redigera böcker m.m. i.

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield