Nov 012010
 

Igår var jag på en fototräff i Silfhytteå tillsammans med några medlemmar i Biofoto.

 Silfhytteå ligger strax norr om Stjärnsund i sydöstra Dalarna. En trevlig utflykt som började med jag fick ett sms om träffen kvällen före. Kanske…tänkte jag då. I går morse vaknade jag och tänkte… Ja, varför inte! Slängde ner kameragrejorna i ryggan och packade en kaffeflaska och lite korv och bröd överst drog iväg.

Konstigt nog var jag först på plats trots att jag hade längst att åka. I väntan på de andra så gjorde jag upp en värmande eld att grilla på och tog en promenad utan kamera runt i de fina omgivningarna. Efter ca en timme började fler ansluta och till sist var vi åtta personer som umgicks och hade en trevlig eftermiddag bland motiven.

Eftersom Silfhytteå är en gammal bruksort som levde gott från 1600-talet till slutet av 1800-talet så fanns det naturligtvis gott om rinnande vatten att fotografera. Och naturligtvis så koncentrerade vi oss då på vattendragen, två uppdämda flöden och en sluss, mellan de två sjöarna Grycken och Fullen.

Men för att inte jag ska ljuga mer här så går det ju bra att läsa mer om Silfhytteå i Wikipedia. Här kommer istället bilder på rinnande vatten – både slemmigt och mer forsande och ibland med lite miljö med t.o.m. 🙂

-

-

En stående variant

En stående variant

Lite närmare

Lite närmare

...i stående format

...i stående format

Ännu närmare. Exponeringstid 1/10s

Ännu närmare. Exponeringstid 1/10s

Ännu lite närmare. Exponeringstid 5s

Ännu lite närmare. Exponeringstid 5s

Lite snett från ovan med hyttan i bakgrunden

Lite snett från ovan med hyttan i bakgrunden

En annan dammlucka

En annan dammlucka

Det trevliga gänget vid grillplatsen och en dito fotograf bakom kameran :-)

Det trevliga gänget vid grillplatsen och en dito fotograf bakom kameran 🙂

Strömmande vatten fotograferat med tider kortare än en sekund blir i allmänhet forsande med liv i och med längre tider än 1 s blir det oftast mjukt och “slemmigt”. Samtliga bilder är tagna med två gråfilter, ND4 och ND8, och vissa även i kombination med ett avtonat gråfiler och de flesta med tider kring tre sekunder.

Det är kul att mötas och träffa trevliga människor! 🙂

Och nu är det november…usch!

Men… En massa 🙂 ändå!

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

  2 Responses to “Fototräff i Silfhytteå”

  1.  

    Mina favvomotiv!!

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield