Jul 192010
 

Första arbetsdagen efter semestern var aningen trög med mest brevöppning då dessa mest lagts på hög dom senaste två veckorna. Kul sysselsättning med många Ooops!… kan man väl sammanfatta den arbetande delen av dagen med :-))

Eftermiddagen och kvällen blev dock trevligare med ett snabbbesök vid Liöstjenn och de två kvarvarande svarthakarna samt ett grillkalas nere vid Orsasjön i trevligt sällskap och med god mat.  Det blev även lite fotosnack med min bror som i stort sett har samma fotogrejor som jag har av nån konstig anledning 🙂

I samband med besöket vid Liöstjenn passade jag på att prova autofokus på min 7D med EF 100-40o/4.5-5.6L USM IS + en tejpad Kenko 1,4x 300 PRO. AF ska egentligen inte fungera men tejpningen av konvertern lurar kameran så AF funkar faktiskt med de yttre fokuspunkterna och riktigt bra med de fyra längst till vänster resp. längst till höger, även om det kompositionsmässigt blir lite krångligare.

Samtliga nedanstående bilder är tagna på fri hand med denna objektivuppsättning som motsvarar en bildvinkel på ett objektiv motsvarande 400 x 1,6 x 1,4 ~ 900 mm på en fullformatskamera typ 5DII eller liknande. Svarthakebilderna är dessutom beskurna från 18 Mpix till 6 Mpix vilket motsvarar ytterligare en bildvinkelminskning till ett objektiv motsvarande 900 x 1,7 ~ 1500 mm på en FF. Kul experiment med helt OK resultat tycker jag…

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

En massa 🙂

                                   
security code
Slutför beställningen

Top of page - Home


Related posts...

 Leave a Reply

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield